Velg en side

Et fleksibelt lån defineres som en rammeavtale for et lån, hvor man bestemmer selv hvor mye man vil tilbakebetale hver måned. Man kan betale kun gebyrer og renter, eller man kan betale store beløp om gangen. En usikker økonomi vil kunne ha nytte av slike rammeavtaler.

Sliter man med usikker økonomi, vil gode rammeavtaler og refinansiering gjøre underverker for å holde det stabilt, og tilpasset din situasjon. Lån med fleksible ordninger er populære, spesielt blant unge, og de som prøver å etablere seg i markeder i forbindelse med for eksempel oppstart av bedrift.

Fleksible lån gir en større økonomisk frihet og fungerer ofte med et totalbeløp. Det vil da lønne seg å betale så mye man kan, ettersom det da blir kortere tid med rentebetalinger. Hvis man vet at man kan betale ned et lån raskt, bør man gjøre det. Jo færre innbetalinger, jo færre gebyrer.

Hvis man har muligheten til det, bør man altså gjøre store innbetalinger på lån. Det som er fint med et fleksibelt lån er at man kan bestemme litt selv. Vet man at man har store utgifter andre plasser en periode, kan man betale inn litt mindre, for å gjøre rom for det. Dette gjør avtalene gunstige.

Et Fleksibelt lån gir deg større spillerom

Det et fleksibelt lån tilbyr, er et mye større spillerom. Mange trenger dette spillerommet, ettersom økonomien ikke er like fastsatt som utgiftene ofte kan være. Kunstnere og studenter med uforutsette kostnader, eller uregelmessige store inntekter vil ha stor nytte av slike avtaler.

Alle de forskjellige typene lån, inkludert refinansiering av forbruksgjeld, kommer med dette spillerommet. Fleksible og egendefinerte betingelser gjør at man likevel kan ta lån med gode vilkår, tilpasset sin situasjon. Det viktigste med lån er å vite at man kan holde frister for tilbakebetaling.

Det er derfor viktig for mange å kunne styre dette litt selv, så de ikke går glipp av muligheter de ikke hadde fått med strenge betalingskrav. Bedrifter i oppstartsfasen med manglende kapital og forskjellige folk med uforutsette problemer vil da spesielt ha nytte av det.

Gode tips til effektiv nedbetaling

Her kommer noen gode tips til effektiv nedbetaling av lån og annen form for tilbakebetaling. Forskjellige typer lån og utgifter strukket over tid har ofte forskjellige avtaler og betingelser. Dette skaper rot og er uoversiktlig. Oversikt over egen økonomi er viktig for alle.

God oversikt skaper trygghet, og gjennom refinansiering av lån og langtids betalinger kan man få denne tryggheten. En overordnet sats, med gode betingelser og rammer vil gi en balanse i økonomien som er lettere å forholde seg til. Det er viktig når det kommer til egen økonomi.

Et annet tips er å aldri låne mer enn du er sikker på at du kan tilbakebetale. Velg et lån med vilkår som passer din økonomi, og strekk det heller ut gjennom refinansiering eller nye forhandlinger enn å ta opp nye lån. Dette er en felle man ganske åpenbart vil unngå, og det er heldigvis lett å gjøre.