Velg en side

Våren nærmer seg, og det er snart på tide å bytte til sommerdekk. Dette kan bli en kostbar affære, men det finnes flere måter å spare penger på i forbindelse med dekkskiftet. Blant annet kan du bruke kredittkort som betalingsløsning, som kan gi deg en rekke fordeler og rabatter.

Sjekk priser på forhånd

Før du bestiller time for dekkskift, kan det være lurt å sjekke priser hos flere verksteder. Du kan også sjekke priser på nettet for å få en indikasjon på hva du kan forvente å betale. På den måten kan du sammenligne priser og finne det beste tilbudet.

Bestill tidlig

De fleste verksteder har et begrenset antall timer tilgjengelig for dekkskift, og det kan derfor være lurt å bestille tidlig. På den måten sikrer du deg en ledig time, og du kan også unngå høysesongprisene som ofte er høyere enn ellers i året.

Bytt dekk selv

Hvis du har litt teknisk innsikt og riktig utstyr, kan du bytte dekkene selv og dermed spare penger. Dette kan være spesielt gunstig hvis du har en større bil eller motorsykkel, hvor verkstedprisene kan bli høye.

Det er viktig å påpeke at dekkene må skiftes på en forsvarlig måte, og det kan derfor være lurt å få hjelp fra en mer erfaren person hvis du er usikker på hvordan du skal gjøre det.

Bruk kredittkort

Kredittkort kan være en praktisk betalingsløsning i forbindelse med dekkskiftet. Flere kredittkort gir deg rabatter og fordeler når du handler hos spesifikke verksteder. Noen kredittkort som TF Mastercard gir deg også muligheten til å dele opp betalingen over flere måneder, noe som kan være nyttig hvis du ønsker å unngå en stor utgift på én gang.

Sjekk forsikringen din

Det kan være lurt å sjekke forsikringsavtalen din for å se om den dekker kostnader knyttet til dekkskiftet. Noen forsikringsselskaper tilbyr dekning for dekk og felger, og dette kan spare deg for en del utgifter hvis uhellet skulle være ute.

Vurder brukte dekk

Et annet alternativ for å spare penger på dekkskiftet er å kjøpe brukte dekk. Brukte dekk kan være en rimeligere løsning enn å kjøpe helt nye, og du kan finne gode tilbud på nettsteder som Finn.no eller Facebook Marketplace.

Men det er viktig å være oppmerksom på at brukte dekk kan ha mindre mønsterdybde eller skader, så det kan være lurt å sjekke grundig før du kjøper.

Oppbevar dekkene riktig

For å unngå unødvendige utgifter til nye dekk hvert år, er det viktig å oppbevare dekkene riktig når de ikke er i bruk. Oppbevaring av dekk på et tørt og kjølig sted vil forlenge levetiden og dermed spare deg for kostnader på sikt. Noen verksteder tilbyr også oppbevaring av dekk, men dette kan være en kostbar løsning.

Ikke oppbevar dekkene dine slik…

Konklusjon

Ved å sjekke priser på forhånd, bestille tidlig, bytte dekk selv, bruke kredittkortet og sjekke forsikringen, kan du spare penger på vårens dekkskift. Det kan også være lurt å planlegge dekkskiftet i god tid, slik at du har god tid til å finne de beste tilbudene.